Xàtiva celebrarà la I Gala de Teatre faller el 7 de novembre

 Xàtiva celebrarà la I Gala de Teatre faller el 7 de novembre

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat aquest dimarts les bases per al concurs vinculat a la I Gala de Teatre Faller, organitzat per les regidories de Falles i Gran Teatre amb la intenció de reprendre l’activitat festiva i mostrar la cultura del món faller.

Aquesta gala tindrà lloc al Gran Teatre de Xàtiva en la vesprada-nit del 7 de novembre, i podran participar totes les comissions falleres de la ciutat que així ho indiquen de forma expressa.

La representació guanyadora obtindrà un premi de 1.000 euros, i hi haurà també un banderí per a la millor actriu, un banderí per al millor actor i un banderí commemoratiu per a tots els participants.

«És moment d’apostar per la cultura, i per això des de la regidoria de Gran Teatre i falles, organitzem junt a la JLF la primera gala del teatre faller en la que les comissions que participen mostraran les seues dots interpretatives com ho han fet en altres ocasions com ara la Fira d’Agost o les presentacions falleres», ha manifestat la regidora de Falles i de Gran Teatre Maria Beltrán, qui ha destacat que «es tracta d’una primera edició que podrà convertir-se en una activitat cultural que continue en anys posteriors».

Les obres teatrals estaran realitzades de forma exclusiva per membres de la pròpia comissió, sent motiu de desqualificació la intervenció d’actors o actrius professionals que no siguen components de la falla en qüestió.

El jurat estarà conformat per tres persones relacionades amb aquest àmbit mitjançant la seua professió, i triades per l’Ajuntament de Xàtiva, sense que cap d’elles pertanya a cap comissió fallera de la ciutat ni a l’executiva de la Junta Local Fallera. Aquest jurat haurà de tenir en compte, especialment, l’esforç d’una comissió en fer representacions en valencià.

Redacción EnclaveVLC

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *