València celebra el Clec Fashion Festival

 València celebra el Clec Fashion Festival

Els pròxim dies 21 i 22 de febrer València celebra el Clec Fashion Festival, una trobada multidisciplinària de promoció del talent valencià en disseny i moda, que proposa una fusió amb altres activitats artístiques com ara la fotografia, la gastronomia o la música.

La regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Innovació, Pilar Bernabé, ha participat este dimarts en la presentació de la convocatòria i ha assenyalat el suport de l’Ajuntament a la iniciativa.

«València ja necessitava celebrar moda, i necessitava donar suport a un sector econòmic com és el de la moda, amb un projecte, com el Clec Fashion Festival, que constitueix una proposta seriosa i rigorosa, sostenible i innovadora, però també divertida». El festival ha sigut impulsat des de l’associació Dimova sota la premissa de «donar visibilitat i reconéixer el talent valencià mitjançant un format nou», en paraules del president de l’entitat, Miquel Suay. L’objectiu és «portar endavant un projecte sectorial que represente tota la cadena de valor de la moda, però des d’un punt de vista netament valencià i festiu». Per a això, s’han programat unes jornades que conjuminen el disseny autòcton amb la fotografia, el maquillatge i la perruqueria, la gastronomia i la música.

L’associació Dimova, que promou esta «edició zero» del Festival, ha presentat est matí la iniciativa en un acte que ha comptat amb la presència també del president de la Diputació, Toni Gaspar, la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Rebeca Torró; i el dissenyador Francis Montesinos.

Les jornades tindran diferents vessants: d’una banda, un caràcter divulgatiu i formatiu, amb taules redones, classes magistrals d’imatge, i parelles efímeres de disseny i gastronomia, en les sessions matinals. Les vesprades estaran dedicades a les desfilades, amb presència de noms consagrats com Francis Montesinos, Ágatha Ruiz de la Prada, Dolores Cortés, Leandro Cano, Isabel Sanchís o Miquel Suay, junt amb joves signatures valencianes com Sonia Carrasco, 404 Studio, Visori Fashionart, Siamo Studio, Álvaro Marse o Yvan Andreu i també l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València (EASD).

Una de les novetats d’este Clec Fashion Festival és que es democratitza l’accés a les desfilades, atés que qualsevol persona interessada podrà assistir adquirint la seua entrada, en lloc de mitjançant invitació, com s’ha fet tradicionalment en esta mena de convocatòries. Finalment, les nits es reserven per a la programació de caràcter lúdic i festiu, amb DJs i videoartistes en les quals es pretén promoure el contacte entre els diferents sectors de la moda i la creació.

Pilar Bernabé ha destacat la importància de «generar sinergies entre tota l’energia creativa i el sector empresarial i innovador valencians per a impulsar i demostrar el potencial competitiu de la ciutat». En el context de la Capitalitat Mundial del Disseny, que la ciutat exercirà en 2022, el CLEC Fashion Festival serà el primer festival de moda que combina totes les disciplines relacionades, directa o indirectament, amb el món del disseny.

Redacción EnclaveVLC

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *